Konvektör ısıtıcı, ısıtılacak odada nereye konumlandırılmalıdır?

Isıtıcıları kapı, pencere gibi açıklıkların yakınına yerleştirmekten kaçının. Isının daha iyi dağılması ve odanın bir yanı sıcakken diğer yanının soğuk kalmasının engellenmesi için, bir odada 1 adet 2000 Watt’lık ısıtıcı yerine 2 adet 1000 Watt’lık ısıtıcı kullanmanız daha faydalı olacaktır.Eğer ısıtıcınızı plastik ayaklar ile kullanacaksanız odanızda homojen ısı dağılımı açısından merkezi ve korunaklı bir bölgede ısıtıcınızı konumlandırınız.

Islak çamaşırları ısıtıcının üstünde kurutabilir miyim?
Hayır. Isıtıcılarımızın üstünde çamaşır veya diğer malzemeler kesinlikle kurutulmamalıdır. Bu tür uygulamalar ısıtıcınızın arızalanmasına sebep olabileceği gibi garanti koşullarının da geçersiz kalmasına sebep olmaktadır.
Isıtıcımda kir izleri oluşması mümkün mü?
Bu durum, ortamdaki hava kalitesinin kirlilik, sigara dumanı, vb. nedenlerle kötü olmasından kaynaklanabilir. Odanın iyice havalandırılmasını ve havanın temiz olmasını sağlayın. Isıtıcının altındaki ızgaralar ve ön panel düzenli olarak elektrik süpürgesiyle temizlenmelidir. Isıtıcının gövdesi nemli bir bezle silinebilir; aşındırıcı deterjanlar ve temizlik maddeleri kullanılmamalıdır. Bu işlem sırasında ısıtıcınızın kapalı ve soğuk olmasına dikkat edin.


09/04/2017