Vigo Isıtıcı Sık Sorulan Sorular ( S.S.S.)

Sık sorulan sorular

1-Alacağım Elektrikli Isıtıcıların Gücünü Nasıl Seçerim?
Isıtıcılar için metrekare (m2) başına ortalama 100 Watt değerini esas almanızı öneriyoruz (örneğin; 12 m²'lik bir yatak odası için 1000 W yeterli olacaktır). Ancak binanın yalıtımı iyi değilse, bu değer yeterli olmayabilir. Ya da yalıtımı çok iyi yapılmış yeni yapılarda bu değer 60 W/m²'ye kadar inebilir (binanın yalıtım kalitesi ve mimari hesaplamaların yapıldığını dikkate alarak) Değişik watt’lardaki ısıtıcı seçenekleri için sitemizdeki ürünleri inceleyebilirsiniz.
Isı gereksinimi dış alanın sıcaklık derecesine, odanın ısı yalıtımına, kapı açma/kapama sayısı gibi faktörlere bağlıdır. Tablodaki değerler ortalama şartlar için geçerlidir bu sebeple ısıtıcının gücünü hesaplarken belirtilen faktörler dikkate alınmalıdır.

Oda Alanı( m2 )                           Tavsiye Edilen Isıtıcı Gücü (Watt)
3 - 6                                             500 - 600
6 - 12                                                     1000 - 1200
8 - 16                                                     1300 - 1500
9 - 17                                                1400 - 1600
12- 24                                                    2000 - 2400
14- 28                                                2300 – 2700
2-Isıtıcıyı hangi yüksekliğe monte etmeliyim?
Elektrikli Panel Konvektörün bağlantı kablosunun zorlanıp gerilmemesi için prize olan uzaklığı doğru tespit edilmelidir. Bunun için uygun yer tespiti yapıldıktan sonra montaj için gerekli delik merkezleri ölçülere göre işaretlenir. Markalama için askı kancaları duvara dayatılır ve üzerindeki oval delik boşluklarından panel konvektör yerden (tercihen) en az 100 mm yukarıda olacak şekilde vidalanacak deliklerin yeri kalemle işaretlenir. Cihazın verimli çalışabilmesi için alt, üst ve yan taraflardaki resimdeki asgari ölçülere dikkat edilmelidir.
 
3-Elektronik EPK modellerinde kullanılan düğmelerin anlamı nedir? 

4-Isıtıcımın garanti süresi nedir?
Tüm elektrikli ısı cihazlarımızın garanti süresi 3 yıldır. 3 yıl garanti, rezistans ve elektrik aksamı için geçerlidir. Ürülerin diğer parçaları 
2 yıl garanti kapsamındadır.
5-Isıtıcımdan çıtlama sesleri geliyor!
Isıtıcınızın ani soğuma ve ısınma durumlarında meydana gelebilir.Isıtıcıyı oluşturan dış  gövde sacları veya rezistans üzerindeki alüminyum kanatçıklar ısınıp genleşir yada soğuma evresindede daralma sonucu bu ses ortaya çıkar.Doğal bir olaydır merak edilecek bir durum değildir.
6-Isıtıcıların bakımı nasıl yapılır?
Elektrikli Panel Konvektörleri hiç bakım gerektirmeden yıllarca hizmet verebilecek şekilde üretilmişlerdir. Temizlik için çözücü – çizici sıvı ve toz deterjanları kesinlikle kullanmayınız. Yumuşak ve nemli bir bez ile siliniz. Cihazda herhangi bir problem olduğunu düşünüyorsanız Mastaş Yetkili servisine başvurunuz. (Not: Tüm bakım ve temizlik çalışmalarında cihaz kapatılmalı, şebeke kablosu prizden çekilmelidir.)

7-Manual EPK modelinin termostatında yer alan 1’den 5’e kadar derecelendirmenin anlamı nedir?
1’den 5’e kadar derecelendirme (manuel EPK) ısıtma seviyesini gösterir ve sıcaklığın ayarlanması için kullanılır. Sıcaklık, ısıtıcının konumlandırıldığı yere (soğuk veya sıcak duvar), rezistansa ulaşan hava akımına ve ürünün tasarımına göre değişiklik gösterebilir.
8-Isıtıcım yeterince sıcaklık vermiyorsa ne yapmalıyım?
• Isıtıcınızın gücünün odanızın büyüklüğüne uygun olduğunu kontrol edin. Isıtıcıların gücünü nasıl seçerim?” bölümüne bakınız.
• Isıtıcıya gelen voltajı ölçün (Isıtıcılarımız için hesaplanan voltaj = 230 V
• Sıcaklık ayarını yükseltin.
9-Isıtıcımda aşağıdaki durumlar oluyorsa ne yapmalıyım?
En kısa zamanda size en yakın yetkili servisinize başvurunuz!

• Display çalışmıyor
• Güç kablosu çalışmıyor veya temassızlık var
• Enerji anahtarı çalışmıyor
• Display’deki gösterge seviyesi doğru göstermiyor
• Display üzerindeki butonlar çalışmıyor
10-EPK modellerinin elektrik şeması nasıldır?

Manuel ( El ) Kontrollü Panel Konvektör Elektrik Devre Şeması Elektronik Kontrol Üniteli Panel Konvektör Elektrik devre şeması
                                
 
11-EPK ısıtıcımı duvara nasıl monta edebilirim?
 
1. Ambalaj kutusunu açarak konvektörünüzü koruyucu naylonu ile birlikte kutudan çıkarınız. Koruyucu naylonu cihaza zarar vermeden alınız ve cihaz üzerine takılı bulunan askı kancalarının yaylarını esneterek çıkarınız.

2. Elektrikli Panel Konvektörün bağlantı kablosunun zorlanıp gerilmemesi için prize olan uzaklığı doğru tespit edilmelidir. Bunun için uygun yer tespiti yapıldıktan sonra montaj için gerekli delik merkezleri Şekildeki ölçülere göre işaretlenir. Bu işlem için resmideki verilen askı kancaları şablon olarak kullanılabilir. Markalama için askı kancaları duvara dayatılır ve üzerindeki oval delik boşluklarından panel konvektör yerden (tercihen) en az 100 mm yukarıda olacak şekilde vidalanacak deliklerin yeri kalemle işaretlenir. Cihazın verimli çalışabilmesi için alt, üst ve yan taraflardaki asgari ölçülere dikkat edilmelidir.

3.  İşaretlemeler yapıldıktan sonra delikler Ø9 mm matkap ile delinir ve montaj malzemeleri içinde bulunan plastik dübeller bu deliklere çakılır.
4.  Askı kancaları mevcut vidalar ile duvara sağlam bir şekilde tespit edilir.
12-Tasarruf sağlamak için elektrikli ısıtıcımı nasıl kullanabilirim?
Yaptığımız deney ve çalışmalarda  % 35'e varan enerji tasarrufu sağlamak mümkündür.Daha fazla bilgi ve detay için Pratik ve yararlı bilgiler bölümüne bakabilirsiniz.

13-Isıtıcım sürekli çalışıyorsa ne yapmalıyım?
Aşağıdaki kontrolleri uygulayın:

a) Cihaz hava akımının olduğu bir yere monte edilmiştir. 
b) Sıcaklık ayarı değiştirilmemiş veya en yüksek ayar seçilmiş olabilir. 
c) Seçilen ısıtıcının kapasitesi ısıtılacak mekân için yetersizdir.

Elektronik ısıtıcılarda elektrik şebekesinde beklenmedik bir durum meydana gelmiş olabilir. Evinizin elektrik tesisatını kontrol edebilecek uzman bir kişi tarafından yardım almanız gerekmektedir.Bu durumla sık sık karşılaşıyorsanız, enerji dağıtım şirketinden şebeke gücü hakkında bilgi alınız.
14-Isıtıcı ilk kez ısınmaya başladığında hafif bir koku ve duman oluşması normal midir?
Merak etmeyin, bu normal bir durumdur ve 5 dakikadan fazla sürmeyecektir. Isıtıcıyı ilk kez çalıştırdığınızda, odanın iyice havalandırılmasını sağlayın.
15-Isıtıcı, ısıtılacak odada nereye konumlandırılmalıdır?
Isıtıcıları kapı, pencere gibi açıklıkların yakınına yerleştirmekten kaçının. Isının daha iyi dağılması ve odanın bir yanı sıcakken diğer yanının soğuk kalmasının engellenmesi için, bir odada 1 adet 2000 Watt’lık ısıtıcı yerine 2 adet 1000 Watt’lık ısıtıcı kullanmanız daha faydalı olacaktır.Eğer ısıtıcınızı plastik ayaklar ile kullanacaksanız odanızda homojen ısı dağılımı açısından merkezi ve korunaklı bir bölgede ısıtıcınızı konumlandırınız.
16-Islak çamaşırları ısıtıcının üstünde kurutabilir miyim?
Hayır. Isıtıcılarımızın üstünde çamaşır veya diğer malzemeler kesinlikle kurutulmamalıdır. Bu tür uygulamalar ısıtıcınızın arızalanmasına sebep olabileceği gibi garanti koşullarının da geçersiz kalmasına sebep olmaktadır.
17-Isıtıcımda kir izleri oluşması mümkün mü?
Bu durum, ortamdaki hava kalitesinin kirlilik, sigara dumanı, vb. nedenlerle kötü olmasından kaynaklanabilir. Odanın iyice havalandırılmasını ve havanın temiz olmasını sağlayın. Isıtıcının altındaki ızgaralar ve ön panel düzenli olarak elektrik süpürgesiyle temizlenmelidir. Isıtıcının gövdesi nemli bir bezle silinebilir; aşındırıcı deterjanlar ve temizlik maddeleri kullanılmamalıdır. Bu işlem sırasında ısıtıcınızın kapalı ve soğuk olmasına dikkat edin.

Cihazınızı çalıştırmak için fişi topraklı prize takınız. Sağ yan kenarında olan Besleme Anahtarı’ nı açık konuma getiriniz. Cihazınızın Açma / Kapama Düğmesi’ne kısa bir süre basınız. Cihazınız açılacaktır. Cihaz açıldığı esnada Gösterge Paneli’nde ortam sıcaklığını göreceksiniz.

Sıcaklık Arttırma ve Azaltma

Açma / Kapama Düğmesi’nin sağ ve solunda bulunan sıcaklık arttır ve azaltma düğmeleri ile istediğiniz sıcaklığa ayarlayabilirsiniz.         

1- Sıcaklığı arttırmak ya da azaltmak istediğinizde kontrol panelindeki ilgili düğmeye (arttırmak için(+) azaltmak için(-) tuşu ) istediğiniz dereceye gelene kadar basılı tutunuz. 

2- Ortam sıcaklığı , ayarlanılan sıcak derecesine ilk anda kavuşamayacağı için gösterge panelinde istenilen sıcaklık derecesi değil,ortam sıcaklık derecesi bir süre daha görülecektir. Cihazınız  ayarlanılan ısı derecesine geçene kadar otomatik olarak gücünü arttıracak veya azaltacaktır (Bakınız Güç sarfiyat göstergesi) .

Açılma Gecikmesi Programlama

Programlama kırksekiz (48) saatlik bir süreyi kapsar. Programlanan hafıza 48 saatin üzerine çıkamaz, daha fazla arttırılır ise gösterge sıfırlanır. Örnek olarak evinizden işinize gidiyorsunuz ve eve dönüş saatinden önce cihazınızın çalışmasını istiyorsunuz.

1. Önce cihazın fişe takılı ve besleme anahtarının açık fakat açma-kapama düğmesinin kapalı konumda olması gerekir.

2. Açma-kapama düğmesine basmadan açılış zaman ayar düğmesine basılır. Cihazın kaç saat sonra otomatik olarak çalışmaya başlaması isteniyorsa o rakam ekranda görününceye kadar düğmeye basılı tutulur.

3. Ayarlama bittiğinde gösterge panelinde uyarı ışığı görünecek ve bu ışık cihaz çalışmaya başlayıncaya kadar yanacaktır. Cihaz, ayarladığınız süre bitiminde otomatik olarak açılacak ve ortamı ısıtmaya başlayacaktır.

Not: Kullanıcı tarafından hatalı süre ayarı yapıldığı takdirde cihaz açma-kapama düğmesinden tekrar açılıp kapatılarak yeniden ayarlama yapılabilir.

Kapanma gecikmesi Programlama

Cihazın çalışırken ne kadar süre sonra otomatik olarak kapanacağını ayarlayan bir özelliktir. Cihazın kapanma gecikme süresi en fazla 6 saattir. 

1. Cihaz çalışırken kaç saat sonra kapanması isteniyorsa o rakam gösterge panelinde görününceye kadar kapanış zaman ayar düğmesine basılı tutulur. 
2. Ayarlama bittiğinde kapanma gecikmesi uyarı ışığı gösterge panelinde yanmaya başlayacaktır. Cihaz kapanıncaya kadar bu ışık yanmaya devam edecek ve gösterge panelinde görünen rakam (saat) kadar sonra da cihaz otomatik olarak kapanacaktır.

Not: Kullanıcı tarafından hatalı süre ayarı yapıldığı takdirde cihaz açma-kapama düğmesinden kapatılıp tekrar açılarak yeniden ayarlama yapılabilir.

Çocuk kilidi 

1. Cihazınız çalışırken açılış zaman ayar düğmesini kısa bir süre (yaklaşık 2-3 saniye) basılı tuttuğunuzda kontrol panelindeki ekranda “LO” yazısı görünür. Cihazın düğmelerine bu ayardan sonra basıldığında  kontrol panelindeki düğmelerin çalışmadığı görülecektir.
2. Panel konvektör düğmelerinin tekrar çalışması için açılış zaman ayar düğmesine kısa bir süre (2-3 saniye) basılır ve ekranda “UL” yazısı görünür. Bu yazının görünmesiyle düğmeler genel kullanıma açılmış olur.

Not: Açılma Gecikmesi veya Kapanma Gecikmesi programlanmış bir cihazda elektrik kesintisi yaşandığında cihaz programı hafızasında tutar ve elektrik gelmesi durumunda programı çalıştırarak kaldığı yerden devam eder. Bu programın devam ettirilmemesi istenirse cihazın besleme anahtarı kapatılmalıdır.

1. Ambalaj kutusunu açarak konvektörünüzü koruyucu naylonu ile birlikte kutudan çıkarınız. Koruyucu naylonu cihaza zarar vermeden kesiniz ve cihaz üzerine takılı bulunan askı kancalarını yaylarını esneterek çıkarınız.

2. Elektrikli Panel Konvektörün bağlantı kablosunun zorlanıp gerilmemesi için prize olan uzaklığı doğru tespit edilmelidir. Bunun için uygun yer tespiti yapıldıktan sonra montaj için gerekli delik merkezleri Şekil 5’ teki ölçülere göre işaretlenir. Bu işlem için Şekil 3’ te resmi verilen askı kancaları şablon olarak kullanılabilir. Markalama için askı kancaları duvara dayatılır ve üzerindeki oval delik boşluklarından panel konvektör yerden en az 100 mm yukarıda olacak şekilde vidalanacak deliklerin yeri kalemle işaretlenir. Cihazın verimli çalışabilmesi için alt, üst ve yan taraflardaki asgari ölçülere dikkat edilmesidir.
 

3. İşaretlemeler yapıldıktan sonra delikler Ø8 mm matkap ile delinir ve montaj malzemeleri içinde bulunan plastik dübeller bu deliklere çakılır.

4. Askı kancaları mevcut vidalar ile duvara sağlam bir şekilde tespit edilir.

5. Panel konvektörün arka yüzünün alt eteği, askı kancasındaki plastik alt yataklara oturtulur.

6. Panel konvektör üzerindeki alt yarıklardan askı kancasının merkezleme sacları geçirilerek cihaz duvara doğru itilir. Daha sonra askı kancasının yayı esnetilerek tırnaklı uç cihazın üst tarafındaki yarıklardan geçirilir. Yaylı parçalar bırakıldığında panel konvektör sabitlenir.

Not:  Herhangi bir nedenle panel konvektör yerinden çıkarılmak istendiğinde, yaylı kısımlar esnetilerek yarıktan geri çekilir ve cihaz öne doğru yatırılır. Daha sonra her iki ucundan tutularak yerinden alınır.

 

elektrikli ısıtıcı, elektrikli konvektör ısıtıcı, ekonomik ısıtma, ekonomik ısıtıcı, ekonomik ısınma, yerden ısıtma, ahşap evler için ısıtıcı, az yakan elektrikli ısıtıcı, elektrikli soba, az yakan ısıtıcı, az yakan elektrikli ısıtıcı, az yakan elektrikli soba, tasarruflu ısıtıcı, tasarruflu elektrikli ısıtıcı, tasarruflu elektrikli soba, astım ve alerji dostu elektrikli ısıtıcıbebeğiniz için sağlıklı sıcaklık, bebek odası ısıtma, bebek odası sıcaklığı, otomatik ısıtıcı, otomatik soba, akıllı ısıtıcı, ortam sıcaklığını sabitlemek, ortam sıcaklığını sabitleyen ısıtıcı, oda sıcaklığını sabit tutmak, butik otel ısıtma, butik otel ısıtıcı, otel ısıtma, otel ısıtıcı, alternatif ısıtıcı, hızlı ısınma, hızlı ısıtma, konforlu ısıtıcı, konforlu ısınma, otomatik ayarlanabilen elektrikli ısıtıcı, manuel konvektör ısıtıcı, dijital konvektör ısıtıcı, dekoratif ısıtıcı, dekoratif soba, dekoratif elektrikli ısıtıcı, kumandalı elektrikli ısıtıcı, taşınabilen ısıtıcı, taşınabilen elektrikli ısıtıcı, kaliteli elektrikli ısıtıcı, güvenli elektrikli ısıtıcı, türk malı, yerli üretim, %100 türk malı, %100 yerli üretim, yüzde 100 türk malı, yüzde 100 yerli üretim, yüzde yüz türk malı, yüzde yüz yerli üretim